Radek Petříček - obrazy

Radek Petříček - obrazy

Městská galerie / 19. 2. - 18. 3. 2018

Vernisáž ve středu 21. 2., v 18.00 hod., vstup volný

RADEK PETŘÍČEK - OBRAZY

Spolek Rozumění ve spolupráci s městem Otrokovice a Otrokovickou BESEDOU srdečně zve na vernisáž výstavy ve středu 21. února 2018 od 18 hod.. Úvodní slovo - Mgr. Martin Dvořák, hudba - studenti Herecké školy Zlín, oboru Hudebně dramatické umění ZSVOŠU.

Radek Petříček pochází z Hořic v Podkrkonoší. Po absolvování gymnázia studoval na Vyšší odborné škole restauračních a konzervačních technik v Litomyšli. Následovalo studium na Akademii výtvarných umění u profesora Karla Strettiho. Poté pracoval dva roky na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze jako asistent profesora Borise Jirků. V následujících letech podstupuje doktorandské studium na Akademii výtvarných umění u profesora Jiřího Lindovského. V současné době pracuje jako asistent při výuce figurální kresby na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.

Umělec se ve své tvorbě věnuje zejména malbě a kresbě. Zajímá se o klasické malířské postupy a výtvarné myšlení moderny. Společně s B. Jirků a K. Pokorným spolupracuje na projektu Figurama mající za cíl udržení zájmu o lidskou postavu, jako svébytném a současném uměleckém vyjádření.

Radek Petíček je orientován na figurální kresbu a malbu, kterou vyučuje a o které vloni vydal obsáhlou publikaci.

Ukončení výstavy 18. 3. 2018.


Datum lokální premiéry: 19. únor 2018

Galerie

Informace o akci a jejím konání