Petr Fuchs - makrofotografie minerálů

Petr Fuchs - makrofotografie minerálů

Foyer kinosálu * 6. - 28. 8. 2018 * 8 - 18 hodin

Výstava sběratele minerálů a uznávaného fotografa.

PETR FUCHS *1974

Již od dětství jej fascinovaly minerály a zkameněliny. V mládí se začal cíleně věnovat sběru minerálů v okolí svého bydliště. Navštěvoval především okolí Krupky a České středohoří, kterým se věnuje do dnes.

S příchodem prvních digitálních fotoaparátů se začal intenzivně zajímat o focení minerálů, především o makro a mikrofotografii. Díky nabytým zkušenostem a stálému zdokonalování svých postupů dosáhl v kvalitě svých fotografií světové úrovně. Jeho snímky tak mohli vidět čtenáři časopisů americké Litography, či německého časopisu Lápis.

Zájemci mohou jeho práci sledovat především na celosvětovém mineralogickém webu Mindat.org, kde jsou jak fotografie z rané tvorby, tak nejaktuálnější Fuchsova díla. Lze tak dobře vidět posun v kvalitě tvorby autora.

V České republice jeho fotografie doprovází články v časopise Minerál, či vědecky zaměřeném Bulletinu mineralogicko-petrologického oddělení Národního muzea v Praze. Je spoluautorem několika knih o mineralogii, z posledních např. titul Minerály Českého středohoří.

Má za sebou nemálo výstav, které doprovázely tematické expozice, např. v Klášterci nad Ohří, Brně, v muzeu města Mostu, či v muzeu Ústí nad Labem.

Aktivně se podílí na objevování a dokumentaci nových minerálů a spolupracuje tak s našimi předními odborníky v oboru.

*** Vstup volný ***

Délka akce: 600 minut
Datum lokální premiéry: 6. srpen 2018

Informace o akci a jejím konání