Kraków 19. 12. 2020 * ZRUŠENO

Kraków 19. 12. 2020 * ZRUŠENO

Zájezd je zrušen.

DŮLEŽITÉ INFO: Zakoupené vstupenky (místenky) do autobusu, prosím, vracejte v TIC - zde vám budou vyplaceny peníze v plné výši.

-----

Novinka! Adventní zájezd. *

Nástupní místa: 4:15 Otrokovice, Společenský dům a 4:20 Otrokovice, zastávka MHD u Besedy. Rezervace míst a další info v TIC nebo na telefonním čísle 571118103.

-----

Krakov (polsky Kraków) je dle mnohých návštěvníků nejkrásnějším městem celého Polska. Je jedinečné svou historickou krásou, která na vás bude dýchat na každém kroku. Vzpomeňme třeba hrad Wawel, Staré Město s Hlavním náměstím a historickou tržnicí Sukiennice nebo židovskou čtvrť.

Druhé největší polské město co do počtu obyvatel (žije jich tu kolem 760 000) leží na nejdelší a nejdůležitější polské řece Visle. Díky faktu, že Krakov na rozdíl od mnoha dalších polských měst přežil válečná běsnění 20. století bez větších škod, mohlo být jeho středověké a renesanční jádro zapsáno roku 1978 na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Vánoce jsou v Polsku nejvýznamnějšími křesťanskými svátky, a tak vše, co je s nimi spojeno, si udržuje dlouhou, neporušenou tradici. Proto se na místních vánočních trzích setkáte výhradně s prodejci tradičních předmětů a jídel - trhovci s pochybným zbožím sem nesmějí. Největší vánoční trhy najdete na Hlavním krakovském náměstí (Rynek Główny), který se na pár týdnů promění v tzv. Adventní městečko, které na dálku poznáte nejen podle výzdoby a stánků, ale také podle vůně svařeného vína, jehličí a včelího vosku...

-----

Délka akce: 900 minut
Datum lokální premiéry: 19. prosinec 2020

Informace o akci a jejím konání