Citerový koncert

Citerový koncert

Koncert předních evropských hráčů a lektorů citery

Koncert čtveřice lektorů citerového semináře v Lukově na Zlínsku.

Na koncertě zahrají:

1. Pavlína Pechková (Vlasenice – ČR) *

Pavlína hraje na citeru od r. 1996. Učila se u p. Boženy Bartošové z Jindřichova Hradce, je pravidelným účastníkem citerových seminářů u nás i v Rakousku a absolventkou Pedagogické fakulty v Brně. Je členkou dámské citerové skupiny Citrium.

2. Jana Jodlbauer (Marktredwitz - Německo) *

Absolventka Janáčkovy konzervatoře v Ostravě. S citerou se setkala v Německu u p. Alfréda Schmidta a účastni se pravidelně seminářů u nás i v Rakousku. Vyučuje hru na housle. Je členkou skupiny Citrium.

3. Michal Müller (Varnsdorf - ČR) *

V současné době jediný graduovaný hráč a učitel na citeru v České republice. Absolvent Vídeňské konzervatoře, kde studoval citeru pod vedením prof. Hannelore Laisterové. Je členem skupiny Njorek a nahrál i několik sólových citerových CD. Koncertuje u nás i v zahraničí.

4. Monika Kutter (Vídeň – Rakousko) *

Studovala citeru a akordeon na Vídeňské konzervatoři a ekologii na Vídeňské univerzitě. Pedagogické činnosti se věnuje od roku 1996, v současnosti provozuje vlastní hudebně-pedagogické Studio-Z v Perchtolsdorfu. Má za sebou celou řadu mezinárodních vystoupení v Rakousku, Čechách, Japonsku, Německu, Maďarsku, Íránu, Francii. Vystupuje v různých hudebních formacích: Duo se sestrou Barbarou Laister, Wiener Zitherquartett, Tremblaaz, Theo Kindertheater Perchtolsdorf. Od roku 2007 je vedoucí Wiener Zitherensemble, pro který také aranžuje hudbu různých žánrů.

-----

Koncert v kinosále. Vstupné 90 Kč

Délka akce: 90 minut
Datum lokální premiéry: 31. červenec 2020

Informace o akci a jejím konání