Slepice na zádech

Slepice na zádech

Bláznivá groteska o šílenství, k němuž vás dožene manželství.

Muž zapomněl na její narozeniny. Je to dostatečný důvod k vraždě? Bláznivá německá komedie s Tatianou Dykovou a Vojtou Dykem v hlavních rolích o milostném trojúhelníku a hledání alibi. Hra Slepice na zádech je novinkou v repertoáru Divadla Ungelt s premiérou v roce 2021.

-----

Za panem Bonschem, hráčem na cello, kterého opustila manželka i s dětmi, přichází rozechvělá sousedka, milovnice růží, paní Kobaldová, s níž se často hádali přes plot kvůli Bonschovu plevelu na jeho zahrádce. Během rozhovoru vyjde najevo, že má paní Bonschová čtyřicátiny a že právě zabila svého manžela - srazila ho ze schodů. Po prvotním zděšení začne pan Bonsch vymýšlet různé způsoby, jak najít pro paní Kobaldovou alibi pro policejní vyšetřování. Mezi oběma postavami je cítit určitá náklonnost, přerušovaná však Bonschovým zaujetím pro hledání polehčujících okolností. Paní Kobaldovou podrobí zevrubné lechtivé prohlídce těla (jde o modřiny, důkaz, že jí manžel mlátil), nakonec dostává další spásný nápad - paní Kobaldová bude hrát, že ji manžel také srazil ze schodů - je ale nutné dobrovolně se zřítit ze schodů pana Bonsche...

Představení s přestávkou.

-----

Pozor - BONUS! Při zakoupení jakékoli vstupenky na představení Slepice na zádech máte možnost získat vstupenku na komedii Polib tetičku... (hrajeme 15. 11. 2021) do sekce C či na Balkon s 50% slevou, tedy za pouhých 180 Kč! K vyzvednutí v TIC.

-----

Délka akce: 120 minut
Datum lokální premiéry: 11. listopad 2021

Informace o akci a jejím konání

Autor divadelní hry

  • Fred Apke, Německo

Hrají

  • Vojtěch Dyk, Sebastian Bonsch
  • Tatiana Dyková, Margret Kobaldová
  • Radovan Klučka, Mrtvola

Režie

  • Jaromír Dulava