Náměstí 2022 - FEDO - Z TECHNICKÝCH DŮVODŮ ZRUŠENO

Náměstí 2022 - FEDO - Z TECHNICKÝCH DŮVODŮ ZRUŠENO

Letní koncerty na náměstí 3. května před Besedou

FEDO (původně Festival dechových orchestrů) slaví letos 20. jubileum. Koná se pravidelně jako bienále od roku 1982. Pouze v roce 2020 se z "covidových" důvodů festival nekonal. Je to jeden z mála festivalů, který kombinuje dechovou hudbu a folklor. Otcem myšlenky festivalu je bývalý dirigent VDO (Velký dechový orchestr) Zlín Jaroslav Bílý, který festival organizoval až do roku 2010, kdy zemřel.

Snahou pořadatelů je zajistit pestrou paletu souborů různých žánrů. Mimo hlavní program, který se koná ve Zlíně na náměstí Míru, jsou doprovodné programy i v okolí Zlína. Jedním z vrcholů festivalu je festivalový průvod po třídě T. Bati, který proběhne v sobotu 20. 8. v 10 hodin.

Mimo Zlín vybrané zahraniční soubory vystoupí V Otrokovicích - v sobotu 20. 8. odpoledne, v neděli pak ve Vizovicích a Luhačovicích. Festivalu se letos účastní mimo tuzemských souborů soubory z Francie, Mexika, Bulharska, Polska, Slovenska a Chorvatska.

Na náměstí 3. května v Otrokovicích uvidíme a uslyšíme dechový soubor z Polska a taneční soubor Kopaničiarik ze Slovenska.

Vstup volný. Občerstvení zajištěno.

----

Délka akce: 180 minut
Datum lokální premiéry: 20. srpen 2022

Galerie

Informace o akci a jejím konání