Náměstí 2018 - JAZZBOOK

Náměstí 2018 - JAZZBOOK

Letní koncerty na náměstí 3. května před Besedou

JazzBook, hudební dixielandová skupina vznikla dne 29. 9. 2009 u příležitosti hudebního festivalu „V Lukovečku na kopečku“. Zde vystoupila v improvizovaném složení a v podstatě tak již zůstala.

Skládá se z bývalých zlínských profesionálních i amatérských hudebníků, kteří prošli mnoha hudebními žánry a dalo by se říci na sklonku hudební kariéry hrají hudbu, se kterou vlastně začínali a tou je dixieland.

DIXIELAND (citace z odborných článků): je hudba , která vznikla v USA v městě New Orleans ve čtvrti Story-Ville v níž bylo na 200 zábavních podniků. V roce 1856 se tato čtvrť stala kolébkou hudby, která se přelila zanedlouho do celého světa, a dala vzniknout celé hudební oblasti, jež dostala jméno JAZZ.

New Orleans zůstalo střediskem jazzu do roku 1917, kdy se město stalo střediskem branné moci. Hudebníci byli nuceni se rozprchnout do mnoha koutů, hlavní proud směřoval do Chicaga. Toto období trvalo až do roku 1927 a zde již působili známé osobnosti jako Louis Armstrong, Kid Ory, King Oliver atd.

Kapela JAZZBOOK je pravidelným hostem Otrokovických letních slavností, kde koncertuje během dopoledních plaveb na lodi Morava.

Vstup volný. Občerstvení zajištěno.

UPOZORNĚNÍ: Koncerty se konají pouze za příznivého počasí. Organizátor si vyhrazuje právo na změnu programu, zrušení akce, nebo její předčasné ukončení.

Délka akce: 120 minut
Datum lokální premiéry: 19. srpen 2018

Informace o akci a jejím konání