FEDO 2018 - koncert na náměstí

FEDO 2018 - koncert na náměstí

Rakouská dechovka + polský taneční soubor na náměstí 3. května

Speciální koncert, pořádaný v rámci 19. mezinárodního festivalu dechových a folklorních souborů FEDO 2018. Představí se v něm rakouská dechová hudba "Stadtkapelle Leibnitz" a polský lidový taneční soubor “Zespół Tańca Ludowego Kościelec".

MĚSTSKÁ KAPELA LEIBNITZ má dlouhou historii, počátky orchestru sahají až do roku 1877. V dnešní době je jednou z nejúspěšnějších kapel mezi více než 30 dechovými soubory v oblasti Leibnitz. Dokazují to četná ocenění ze soutěží, jak v koncertním, tak i v pochodovém hraní. O popularitě orchestru svědčí četné pozvánky od jiných domácích i zahraničních dechových kapel, jakož i vystoupení v rozhlase či televizi. Program je tvořen nejen tradiční dechovou hudbou, ale také klasickými a moderními skladbami. Dirigent Mario Hofer se neustále snaží nabízet posluchačům různorodý a zábavný program.

SOUBOR LIDOVÉHO TANCE KOŚCIELEC působí v rámci sdružení zemědělských škol v tomto polském městě. Soubor vznikl v roce 1997, jeho vedoucím a choreografem je Anna Kucharska. Ve třech skupinách tančí více než 90 členů od předškolního věku po dospělé. Soubor předvádí národní a lidové tance z regionu velkopolského, lowiczkého, živieckého, slezského i lubelského, kterými přibližuje zvyky a slavnosti jednotlivých regionů. Taneční skupina z Kościelce vystoupila mnohokrát v zahraničí, v Německu, Ukrajině, Bělorusku, Bulharsku, Chorvatsku a Maďarsku.

*** vstup volný *** občerstvení zajištěno ***

V případě nepříznivého počasí se obě vystoupení odehrají ve velkém sále Otrokovické BESEDY.

Délka akce: 90 minut
Datum lokální premiéry: 31. srpen 2018

Galerie

Informace o akci a jejím konání