Bludověnka * ZRUŠENO *

Bludověnka * ZRUŠENO *

ZRUŠENO * JEDNÁME O NOVÉM TERMÍNU *

Na severu Hané, v podhůří Jeseníků a strážních hradů, lemována řekou Moravou, se nachází druhá největší obec kraje - Bludov. Krášlí ji zámek Žerotínů a je také rodištěm malíře Adolfa Kašpara. Státní lázně Bludov jsou zaměřeny na léčbu dětí i dospělých pacientů.

Od roku 1999 zde pokračuje v tradici místních hudeb dechová kapela BLUDOVĚNKA. V současné době má 13 muzikantů, zpěváky Ivanu Šůstkovou, Vendulu Možíšovou, Aleše Peče, Jana Večeře a několik hostujících a vypomáhajících členů. Kapela účinkuje na koncertech, městských a obecních slavnostech, plesích, zábavách, přehlídkách a dalších kulturních a společenských akcích. Je také zvána na festivaly dechových hudeb a častokrát vystupovala i na koncertech v zahraničí.

Bludověnka v roce 2016 (v Tonstudio Rajchman v Dolních Bojanovicích) úspěšně nahrála své třetí CD "Půjdem´ za láskou" a o rok později, v roce 2017, vydala kapela DVD "Došli vám dnes hrát".

Bohatý repertoár tvoří vedle klasického žánru i písně moravského Slovácka, hanáckého regionu, ale i skladby taneční. Kapela je také pořadatelem tradičního tanečního odpoledne s názvem "Štrůdlobraní" a Festivalu dechových hudeb v Bludově.

Délka akce: 240 minut
Datum lokální premiéry: 5. duben 2020

Informace o akci a jejím konání