Jaroslav Kvapil - SLEDGE, krajina, lidé

Jaroslav Kvapil - SLEDGE, krajina, lidé

Městská galerie * 18. 5. 2020 * vernisáž v 18.00 hod., vstup volný

*** ZNOVUOTEVŘENÍ MĚSTSKÉ GALERIE OTROKOVICE ! ***

Fotoklub Beseda Otrokovice srdečně zve na výstavu snímků Jaroslava Kvapila, dlouholetého fotografa sledge hokejového týmu SHK LAPP Zlín, u příležitosti autorova významného životního jubilea. Mnoho momentek ze zápasů v minulosti získalo ocenění ve fotografických soutěžích po celém světě. O tom, že Zlín je dlouhodobě nazýván Mekkou sledge hokeje v ČR, se přesvědčíte na výstavě, která potrvá do 13. 6. 2020.

-----

JAROSLAV KVAPIL fotografuje od studentských let, je členem zlínského Fotoklubu Okamžiky. S fotoklubem vystavoval v České republice, USA, Francii a na Kypru. Obesílá také fotografické soutěže. Jeho snímky byly vystaveny v Argentině, Brazílii, USA, Kataru, Hongkongu, Jižní Koreji a samozřejmě v mnoha zemích Evropy včetně ČR. Celkem takto prezentoval kolem 500 fotografií. Od roku 2003 je nositelem titulu AFIAP, což je titul mezinárodní fotografické federace udělovaný za účast v soutěžích (FIAP = Fédération Internationale de l´Art Photographique, mezinárodní nevládní organizace pro uměleckou fotografii, spadající pod UNESCO).

K fotografování sledge hokeje se dostal v roce 2007 vlastně náhodou, když se pokoušel o ztvárnění pohybu ve fotografii. Od té doby fotografuje téměř všechna utkání zlínského sledge hokejového klubu LAPP. Jeho snímky se objevují v denním tisku a hlavně na internetových stránkách nejen zlínského sledge hokejového klubu, ale i na webech dalších klubů v celé ČR.

Délka akce: 240 minut
Datum lokální premiéry: 18. květen 2020

Informace o akci a jejím konání