Výšlap - otevření nových "Stezek Branou do Chřibů”

Výšlap - otevření nových "Stezek Branou do Chřibů”

Zábavný výšlap pro širokou veřejnost

Prvním výšlapem letošního jara otevřeme v sobotu 30. dubna Stezky Branou do Chřibů. Tři značené okruhové trasy, které tvoří pomyslnou severní bránu do Chřibů, začínají u lávky pro pěší u přístaviště Baťova kanálu v Otrokovicích. Odtud lze vyrazit po červené značce na Bělov nebo po oranžové na Žlutavu. Poté se dá napojit na žlutě značenou Stezku Nové Dědiny. Na procházku nebo projížďku se můžete vydat i ze zmíněných obcí a užít si okruh po jedné značce, nebo si výlet naplánovat dle svého. Trasy jsou určeny pro pěší turistiku, chůzi s holemi, běh i horskou cyklistiku. Vedou především po polních a lesních cestách a vyhýbají se silniční dopravě.

Slavnostní začátek výšlapu bude ve 14 hodin v přístavišti. V tamním infocentru - domečku TIC - si jeho účastníci mohou vyzvednout poukázky na dobroty z udírny, na pivo a nealko. Pro děti budou připravené drobné dárky pro pobavení, v Bělově také skákací hrad a další aktivity. Trasa vycházky povede z Otrokovic přes motokrosový areál na Žlutavě, kde se bude od 14:30 do 16:00 podávat drobné občerstvení. To bude k dostání i v tamním hostinci, na hasičském hřišti v Nové Dědině a v obecním areálu v Bělově, kde bude cíl výšlapu. K lepší náladě tam bude od 16:00 hrát napajedelská oldies kapela The Pohoda. Bohatý program připravila i obec Žlutava, ti vytrvalejší mohou za zábavou až do Nové Dědiny.

Termín posledního dubnového dne není zvolen náhodou. Po cestě budou v okolních obcích k vidění závěrečné přípravy na filipojakubskou noc, která začne průvodem a následným pálením čarodějnic, stejně jako finále příprav stavění máje.

-----

Na vzniku 22 kilometrů Stezek Branou do Chřibů od podzimu pracovali zástupci vedení města a obcí, Otrokovické Besedy a společnosti Mapujme.cz. Trasy jsou vedeny vesměs neprobádanou krajinou podhůří Buchlovských hor směrem na Bunč, odkud se větví řada turistických stezek pro pěší i cyklisty.

Mapa a další informace na webu www.branoudochribu.cz. Podrobnější rady vám poskytnou rovněž pracovnice TIC v Otrokovické Besedě nebo během turistické sezóny v infocentru v přístavišti.

-----

Délka akce: 240 minut
Datum lokální premiéry: 30. duben 2022

Informace o akci a jejím konání