Vlkošáci dechová hudba

Vlkošáci dechová hudba

Neděle 4. 12. 2022 od 14.00 do 18.00

* Program pro příznivce dechovky

Slovácká dechová hudba Vlkošáci vznikla v roce 1997. U jejího zrodu stáli bývalí žáci věhlasného kyjovského pedagoga Josefa Frýborta, který drtivou většinu muzikantů naučil nejen hrát, ale i milovat krásu lidové písně. Od samého zrodu se Vlkošáci snaží o to, aby si svým projevem získali vlastní identitu.

Vlkošáci vystupují na nejrůznějších kulturních akcích, jakými jsou hody, plesy, estrády, přehlídky a vánoční koncerty. V jejich pořadech se ozývají autentické písničky a hudba provázející lid Slovácka při všech životních událostech, hraje jak starší, tak i zcela nové umělé skladby autorů čerpajících z lidové tradice kraje. Její repertoár vychází především z tvorby známých moravských autorů M. R. Procházky, Z. Gurského, J. Konečného, A. Žváčka, M. Kolstrunka mladšího a dalších.

Dobrá muzika a líbivý repertoár ji učinil známou nejen na kyjovsku, ale i v celé České republice. Za jeden z významných úspěchů považují Vlkošáci vítězství v soutěži dechových hudeb v Mikulově - “O zlatý hrozen Jižní Moravy” v roce 1998.

---

Zákaz konzumace vlastních jídel a nápojů.

---

Délka akce: 240 minut
Datum lokální premiéry: 4. prosinec 2022

Galerie

Informace o akci a jejím konání