Robert Bazika: Madeira - Perla Atlantiku

Robert Bazika: Madeira - Perla Atlantiku

Cestovatelská středa s Robertem Bazikou

Ostrovní říše už ze své podstaty působí kouzlem odlišnosti, ale ne každý ostrov může nabídnout tak velkou hustotu přírodních a kulturních skvostů, jako Madeira.

Svahy sopečného ostrova se zvedají do téměř dvoukilometrové výšky a nesmlouvavé klima Atlantiku je vymodelovalo do bizardních rozeklaných hřebenů mezi propastnými stržemi roklin a údolí. Tropické klima je dekorovalo vavřínovými a eukalyptovými lesy a spoustou nádherných vodopádů. Krásu ostrova poznal už Kryštof Kolumbus, který se nezamiloval jen do jeho bohatství, ale také do dcery guvernéra sousedního ostrova Porto Santo.

Současní Kolumbovi následovníci navíc poznali turistický potenciál ostrova a moudrou politikou zajistili nedotčenost přírody vyjma obydlených přímořských oblastí a zároveň zajistili vlídné zázemí všem vyznavačům nevšedních zážitků. A pak tu máme ještě jeden světový unikát, vice jak tisícikilometrovou síť levád, vodních kanálů, díky nimž mohou turisté pronikat do lůna jinak zcela nepřístupné džungloidní krajiny. O tom všem, o madeirských horských výpravách, úchvatných pobřežních útesech, koupacích lávových lagunách, o madeirské kuchyni, víně, rumu a dobrotách všeho druhu, o tom všem se se vás Robert Bazika bude snažit přesvědčit ve svém pásmu fotek a dabovaných videí z malebného koutu uprostřed Atlantiku. Jste zváni.

---

Délka akce: 120 minut
Datum lokální premiéry: 15. březen 2023

Informace o akci a jejím konání