Tomáš Fišera - Akvarely

Tomáš Fišera - Akvarely

Výstava, Městská galerie, vernisáž v pondělí 27. února v 18 hod., vstup volný

Spolek Rozumění ve spolupráci s městem Otrokovice a Otrokovickou Besedou Vás srdečně zve na vernisáž výstavy Tomáš Fišera - Akvarely.

Tomáš Fišera

Narozen v roce 1983 v Praze. Vystudoval SUPŠ v Praze obor propagační grafika. Pochází z umělecké rodiny, a tak měl již odmala možnost studovat různé výtvarné techniky. Malbě se věnuje téměř celý život a poslední 4 roky výhradně akvarelu. Tato technika nabízí obrovskou škálu postupů, a protože malba musí být provedena rychle a s jasnou strategií, je tento proces také vzrušující výzvou.

Obrazy krajin a městských scén vznikají převážně v plenéru, ale inspirací je často i kombinace vzpomínek, nálad, skic a fotek z navštívených míst. Výsledné dílo lze vnímat jako imaginární krajiny, které dávají lidem možnost promítnout si na tato místa svůj vlastní pohled.

Autor maluje dynamicky a expresivně s důrazem na světlo. Do svých děl zaznamenává pocitové sdělení, náladu místa, ale i svou vlastní. Akvarel je pro něj svou křehkostí a jemností tou nejlepší technikou pro tyto snové scény, které podnítí vaši představivost.

Jeho díla se v posledních letech zúčastnila mnoha výstav v zahraničí (Florida, Singapur, Indie, Itálie, Slovinsko, Thajsko, Indonésie, Polsko aj.), kde získal několik ocenění a stal se také ambasadorem značky Renesans. Jeho tvorba je zastoupena ve sbírkách soukromých sběratelů umění v různých koutech světa. Jeho velká záliba – lezení po skalách – jde ruku v ruce s tvorbou pod širým nebem.

Výstava Akvarelů je souhrn tvorby posledních dvou let.

---

Vernisáž výstavy v pondělí 27. února v 18 hodin. Úvodní slovo Emil Sláma, hudební doprovod Radek Bednařík.

----

Výstava potrvá do 26. března 2023.

---

Délka akce: 60 minut
Datum lokální premiéry: 27. únor 2023

Galerie

Informace o akci a jejím konání