Partizánske a Bojnice 6. 5. 2023

Partizánske a Bojnice   6. 5. 2023

Cyklus zájezdů do partnerských měst.

Odjezdy: Společenský dům 6:50 hod, zastávka MHD u Otrokovické Besedy 7:00 hod. Cena zahrnuje: dopravu moderním autobusem, služby průvodce.

Partizánske – partnerské město Otrokovic podle Memoranda o sdružení baťovských měst – baťovská čtvrt, centrální park s pomníky J.A. Baťi a T. Baťi, včetně zahradnické úpravy baťovského střevíčku, kostel původně projektovaný pro Otrokovice, možnost setkání se zástupci města, restaurace s pivovarem Baťa, Zajímavá je i návštěva rekonstruovaného kaštiela v Šimonovanoch, jež je jedním z historicky nejstarších dochovaných budov na Slovensku, historická expozice cihel se znaky výrobců.

Bojnice – populární a turisticky vděčný zámek, známý nejen z pohádky o Pyšné princezně, který byl mimo jiné také v majetku J.A. Bati. Nad zámkem je turistické městečko, známá zoologická zahrada a stezka v korunách stromů. Na náměstí městečka jsou pěkné restaurace a kavárničky.

Při odjezdu z Otrokovic cca v 7.00 hodin je příjezd do Partizánského po 9.00 hodině. V plánu je dohodnuta i mše ve zdejším "baťovském" kostele, prohlídka centra s náměstím a pomníky, baťovskou čtvrtí, poté půlhodinový přejezd do Bojnic a prohlídka zámku a volno na bojnickém náměstí s odjezdem po 18.00 hodině. Příjezd do Otrokovic kolem 20 hodiny.

Délka akce: 500 minut
Rok výroby: 2023
Datum lokální premiéry: 6. květen 2023

Informace o akci a jejím konání